Nieuwe voorzitter Leo Smeets

Nieuwe voorzitter. Welkom Leo Smeets!

Op 24 januari heeft Louise Wammes het voorzittersstokje overgegeven aan Leo Smeets. Leo is zelf een enthousiaste fietser en had de blauwe duofietsen al vaak zien fietsen. Op de vrijwilligersmarkt is hij naar de stand van Fietsmaatjes Voorschoten gestapt om nader kennis te maken en zich in de schrijven als fietsvrijwilliger. Toen duidelijk werd, dat het bestuur een nieuwe voorzitter zocht, is het snel gegaan. Leo had na zijn pensioen als vrijwilliger al eerder een bestuursfunctie vervuld, echter niet in Voorschoten en zocht toch iets dichter bij huis. Er was meteen een klik en Leo hoefde er niet lang over na te denken om het stokje van Louise over te nemen.

Zijn belangrijkste motivatie was dat hij zag dat Fietsmaatjes Voorschoten een actieve enthousiaste vrijwilligersclub is met zo’n 100 vrijwilligers die zich inzetten voor een goed doel: Samen met fietsgasten buiten fietsen en vitaal blijven. Hij vindt dit een mooie, zinvolle sociale tijdsbesteding die hij bovendien iedereen van harte aanbeveelt. Als belangrijkste voorzitterstaak ziet hij het actief voortzetten van het beleid van Fietsmaatjes Voorschoten samen met het team.

Uiteraard zijn we Louise enorm dankbaar voor de afgelopen 5 jaar waarbij ze niet alleen Fietsmaatjes Voorschoten heeft opgericht samen met Susan Mutsaerts maar ook mooie doelen heeft bereikt voor Fietsmaatjes Voorschoten. Louise blijft als fietsvrijwilliger betrokken.

Even Doortrappen

Lekker blijven bewegen en zo lang mogelijk veilig en fijn fietsen. Op 25 oktober was er een Doortrapdag in Voorschoten. Hier kon je informatie krijgen over fietsroutes, een fietstest laten doen, je fiets laten checken etc. Uiteraard was Fietsmaatjes Voorschoten erbij om fietsers te enthousiasmeren om bij ons te komen duofietsen. Op de foto links Fietsmaatjes Voorschoten coördinator Kees Bergen en geheel rechts Wethouder Schokker. Heb je dit evenement gemist? Je hoeft niet te wachten tot het volgende evenement, neem gewoon even contact met ons op via info@fietsmaatjesvoorschoten.nl.

Duo fiets Narcissen

Op naar een mooie lente!

Langs de mooie narcis’velden’ in Voorschoten. Gelukkig zijn er al wat mooie voorjaarsdagen geweest om te duofietsen. Zal 2023 net zo’n mooie zomer brengen als 2022? We hopen het! We wensen onze duofietsers weer veel fietsplezier in onze mooie regio.

Duofietsjaar 2023 goed begonnen!

2023 is al weer bijna een maandje oud en we kijken erg uit naar dit nieuwe fietsseizoen. In de maand december kwamen we nog de kerstman tegen op een van onze duofietsen. Leuk om te zien dat ook hij groot fan is van Fietsmaatjes Voorschoten.

Op 31 december werden er bij Huidtherapie praktijk DermaCare traditiegetrouw oliebollen gebakken voor het goede doel. Vrienden en buren konden de verse oliebollen kopen voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst van de actie werd dit jaar geschonken aan Fietsmaatjes Voorschoten. Er werd voor € 188,- aan oliebollen verkocht. Huidtherapie praktijk DermaCare heeft dit bedrag verdubbeld waarbij er een bedrag van totaal € 376,-werd opgehaald. We zijn erg blij met dit bedrag wat we goed kunnen gebruiken voor het groot jaarlijkse onderhoud van onze 4 duofietsen.

Kom een proefrit maken op 10 september

Bent u benieuwd of het duofietsen met Fietsmaatjes Voorschoten ook iets voor u is? Kom dan op 10 september naar onze stand op de Cultuur & Verenigingsmarkt die tussen 10.30 en 16.00 uur gehouden wordt in het centrum van Voorschoten. Zo kunt u vrijblijvend ervaren hoe leuk het is om te gaan duofietsen.