Fietsmaatjes fietsen op Wereld Alzheimerdag

Zaterdag 21 september was het Wereld Alzheimerdag. Het thema van de Wereld Alzheimer Dag 2019 was ‘bewegen’. Daarom organiseerde de afdeling Zuid-Holland Noord (ZHN) van Alzheimer Nederland samen met de lokale Fietsmaatjes organisaties een bij het thema passende activiteit: een stervormige fietstocht voor fietsmaatjes. Iedereen fietst vanuit de eigen locatie naar één centraal punt!

Het doel van deze activiteit is om mensen met dementie en hun naasten een leuke dag te bezorgen. Daarnaast helpt de activiteit om aandacht te vragen voor dementie en te wijzen op de mogelijkheden – zoals Fietsmaatjes – die ingezet kunnen worden ter verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en dat van hun naasten.

Ook vanuit Voorschoten is er deelgenomen aan dit initiatief.

Jaap fietste samen met Martin op de duofiets naar wielervereniging Swift in Leiden. “We zijn rond 11.00 uur uit Voorschoten vertrokken en zijn we via een gezellige route richting de lokatie gefietst. Onderweg kwamen we andere deelnemers tegen en met zeker 10 koppels zijn we via de Hoge Rijndijk in Leiden naar het clubhuis van Swift gefietst. Daar hebben we met alle deelnemers genoten van een uitgebreide lunch en gezellig samenzijn met muziek. Kortom mooi weer en een goed verzorgde dag, Martin en ik hebben genoten”.