Duofiets met Coronascherm

YEAH…, het scherm is op de duofiets gemonteerd en op 22 mei ging ik met mijn gast Els een tochtje wagen na een periode van 14 weken zonder afspraken. De fiets staat gedurende deze coronatijd niet meer bij Woonzorgcomplex Foreschate maar in de garage van de Richard Wagner. Het is wat krap met vier duofietsen en vereist wat gemanoeuvreer, maar gelukkig is er in ieder geval plaats.

We wilden rustig beginnen en besloten naar Landgoed De Horsten te fietsen. Dat bleek een goede keuze, aangezien de rododendrons prachtig in bloei stonden. Bij het Theepaviljoen De Horsten was er een Take-away voorziening en zaten mensen op boomstronken in het gras koffie te drinken. Omdat het lastig was, door afzettingen, om de duofiets kwijt te raken, hebben we dat maar laten zitten.

Het coronascherm is een uitkomst. We kunnen eindelijk weer fietsen. Mijn gast Els had een artikel in het Leidsch Dagblad gelezen over het coronascherm, bedacht door huisarts Ben Crul in Leiden, en aan mij opgestuurd. Ik op mijn beurt stuurde het artikel door naar Hennie, die mij liet weten dat al aan een coronascherm werd gewerkt.

Praten met elkaar met het scherm op de duofiets is lastig maar Rob vertelde dat daar een oplossing voor komt.

Het scherm zit stevig vast en we ondervonden geen probleem bij het fietsen. Ik moet wel sterk de neiging onderdrukken mijn gast te helpen bij het op- en afstappen.

Het terugzetten van de fiets in z’n achteruit vind ik een crime. Het plankje dat daartoe is klaar gezet helpt wel enigszins maar ik blijf het lastig vinden als ik de fiets wil binnenzetten als er al drie staan geparkeerd.

12 juni was onze tweede keer met coronascherm. Het was een prachtige dag en eigenlijk was het niet zo’n handicap dat we elkaar niet zo goed konden verstaan. Els genoot intens in stilte van de omgeving. Het zag er dan ook langs de Vliet met zijn molen, koetjes en paarden in de wei heerlijk Hollands uit en het weer was voortreffelijk. Ook langs de Vogelplas was het genieten.

Op de Molenlaan bij mij thuis heeft Clemens (mijn man) een paar foto’s gemaakt en hebben we in de tuin gezellig zitten kletsen met een kopje koffie en iets lekkers ter afsluiting.

Groetjes van Duofietsers Marianne en Els, vrijwilliger en gast